Ontdek de vele mogelijkheden van een interactieve video

Bij een interactieve video bepaal je als kijker zelf wat je ziet. Door op links in de video te klikken, kun je zelf de verhaallijn bepalen. In een interactieve video kunnen allerlei extra elementen worden toegevoegd, waarmee om een reactie van de kijker kan worden gevraagd.

Bij een standaard video moet je als kijker de hele video afkijken of je haakt voortijdig af. Bij een interactieve video kun je zelf beslissen welke content relevant is. De kans dat je door blijft kijken en niet afhaakt, is daarbij heel groot. Met een interactieve video houdt je dus langer de aandacht vast. Daarmee zorg je dat je altijd relevant bent. Bovendien kun je heel volledig zijn en alles over je product of dienst vertellen, zonder de kijker te vervelen.

Voor vrijwel ieder doel kan een interactieve video ingezet worden. Een voor de hand liggende is natuurlijk opleiding. Niet iedereen kijkt uit naar een cursus of training. Maar een interactieve trainingsvideo bekijkt de cursist, alsof hij een game speelt en maakt zich de kennis eigen, zonder dat het op leren lijkt. Zelfs het toetsen van de geleerde stof door middel van een quiz behoort tot de mogelijkheden.

Praktijkonderwijs wordt met een interactieve video een stuk makkelijker. Je kunt datgene dat je in de praktijk doet, nadoen op je computer achter je scherm. Door een apparaat, een computerscherm te filmen en van delen in het beeld interactieve elementen te maken, lijkt het net alsof je zelf het apparaat of het comouterprogramma bedient. Je kunt het net zo vaak oefenen, totdat je het begrijpt. In de demo laten we dat zien met ons koffiezetapparaat.

In een interactieve video kun je naar allerlei materiaal linken: naar een andere video, een website, een PDF of naar een andere website. Het maken van een interactieve video is een heel leuk en creatief proces. Daarnaast is het, nog meer dan voor een standaard video, belangrijk om een goed plan en script te bedenken. Graag denken we daarin met je mee.

Een interactieve video heeft heel veel mogelijkheden. Ook voor jou!

Naast deze demo hebben we nog een aantal mooie voorbeelden uit de praktijk. Graag komen we die een keer laten zien. Zullen we een afspraak maken?