Mootiv helpt ondernemers met werving technisch personeel

Personeelstekort, voor veel ondernemers in de technieksector is het helaas al jaren een bekend gegeven. Van alle kanten wordt erop ingezet dat jongeren voor een loopbaan in de techniek kiezen. Ook Mootiv Media and More gaat jongeren stimuleren om een technische opleiding te volgen. Eind 2018 begint Mootiv met een groep jongeren een techniekvlog.

Het chronische personeelstekort in de technieksector maakt dat ondernemers andere manieren zoeken om aan nieuwe medewerkers te komen. Zo bieden werkgevers hun bestaande personeel een aanzienlijke bonus. Toch lijkt het niet genoeg. De SER is bezorgd dat de energietransitie voor nog meer vacatures gaat zorgen. Mootiv Media and More maakt videoproducties, bedrijfsfilms en TV-programma’s. Mootiv komt de laatste tijd in toenemende mate in aanraking met ondernemers die een chronisch tekort hebben aan technisch personeel. Vorig jaar heeft Mootiv meegewerkt aan een campagne om jongeren te werven voor een baan in de bedrijfsautotechniek. Bestaande contacten met verschillende andere ondernemers geven aan dat de nood ook hoog is in de bouw, elektrotechniek en installatiebranche. Mootiv wil deze ondernemers graag helpen bij het werven van nieuw personeel.

Congreat

Om jongeren enthousiast te maken voor een baan in de techniek wil Mootiv een speciaal YouTube-kanaal opzetten. Daarvoor werkt Mootiv samen met ondernemers. De techniekvlog heeft als naam Congreat gekregen en moet een kanaal door en voor jongeren worden met veel ruimte voor creativiteit en eigen verantwoordelijkheid. Inspiratiebronnen voor het kanaal zijn bijvoorbeeld de TV-programma’s Mythbusters en Checkpoint waarin met humor en experimenten allerlei technische onderwerpen aan bod komen.

Enkele ideeën voor de inhoud:

  • werking warmtepomp: in de middle of nowhere een gat in de grond graven en kijken of je een kopje koffie kunt maken
  • wrak bij de autosloop uitzoeken en weer werkend krijgen, eventueel met wat extreme aanpassingen
  • uitzoeken wat voor vervoermiddel vooruit te helpen is met een standaard zonnepaneel

Sommige onderwerpen zullen in één aflevering behandeld kunnen worden. Andere zullen een vervolgverhaal zijn, zodat het eind van iedere aflevering een cliffhanger heeft. Het is van belang dat iedere aflevering wekelijks op een vast tijdstip online komt.

Ondernemers

Ook ondernemers zijn bij dit project betrokken. Voor elk bedrijf dat meewerkt wordt een video opgenomen om personeel te werven. Daarnaast staat het bedrijf ook centraal in een YouTube-aflevering. Er is veel ruimte voor de betrokkenheid van de ondernemer bij het project. Dat kan variëren van het beschikbaar stellen van de locatie of materiaal, het leveren van een inhoudelijke bijdrage tot het bepalen van het onderwerp van de hele aflevering.

Ben je ondernemer in de technieksector en lijkt het je leuk om mee te doen met dit project, dan zijn we op zoek naar jou! Voor 2200 euro excl. BTW maken we graag een aflevering waarin jouw bedrijf centraal staat. Voor dat bedrag krijg je het volgende:

  • professionele video voor het werven van personeel
  • marketingondersteuning, zodat de video door jouw doelgroep gezien wordt
  • uitgebreide exposure van jou en je bedrijf in de techniekvlog
  • promotie van je bedrijf bij techniekstudenten

Meer weten? Bel Roland de Lange:
0624 938 566 of stuur een e-mail.

Congreat